Ga naar de hoofdinhoud

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagentje is momenteel leeg.
Boven de €20.- Gratis verzending in héél Nederland en België

KeukenBay recept | Wafels

KeukenBay recept | Wafels

Bereidingstijd 30 min.          Aantal personen: 4          Score:   ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

 

Ingrediënten:
- 60 ml melk
- 42 g verse gist (of 20 g droge gist)
- 390 g bloem
- een snuifje zout
- 30 g vanillesuiker
- 10 g kristalsuiker
- 170 g malse boter
- 2 eieren
- 170 g parelsuiker
- Stroop

Bereiding

Stap 1: Verwarm de melk tot ze lauw is. Brokkel de verse gist in de lauwe melk en roer met een garde tot de gist volledig opgelost is.

Stap 2: Doe de bloem met een snuifje zout in de kom van de keukenmachine. Voeg de vanillesuiker en de gewone suiker toe. Plaats de deeghaak in de machine en laat ze alle droge ingrediënten mengen.

Stap 3: Laat het toestel draaien en schep de malse boter beetje bij beetje bij de bloem. Giet er dan traag de melk met opgeloste gist bij.

Stap 4: Breek de eieren in de mengkom. Kneed zeer goed tot een elastisch deeg.

Stap 5: Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op een warme plaats waar niet te veel temperatuurschommelingen zijn.

Stap 6: Meng de parelsuiker onder het deeg.

Stap 7: Bekleed de bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje. Bestuif met bloem.
Stap 8: Rol het deeg uit in een worst en maak bolletjes van 70 g. Leg de bolletjes deeg op de bakplaat en dek af met een schone keukenhanddoek.

Stap 9: Laat dit deeg nog eens 20 minuten rijzen.

Stap 10: Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.

Stap 11: Leg twee bolletjes deeg naast elkaar in het wafelijzer en bak ze tot twee goudbruine wafeltjes. Gebruik een (prik)vork om de wafels uit het ijzer te halen.

Stap 12: Leg de gebakken wafels op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.

Stap 13: Verdeel wat stroop over de wafels en dan zijn ze klaar! Eetsmakelijk!

Lees verder

KeukenBay recept | American pancakes

KeukenBay recept | American pancakes

KeukenBay Recept | Tosti zalm, brie

KeukenBay Recept | Tosti zalm, brie

Opmerkingen

Wees de eerste om te reageren.
Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.