Ga naar de hoofdinhoud

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagentje is momenteel leeg.
Boven de €50.- Gratis verzending in héél Nederland en België

Valentijnstaart

Valentijnstaart

Bereidingstijd: 45 min.      Aantal personen: 9-12        Score: ⭐⭐⭐⭐

 

Deze red velvet taart is heerlijk gebak met een dieprode kleur en fluwelen smaak. Vandaar ook de naam red velvet. Wat ik zo leuk vind aan deze taart is de verrassende intense rode kleur als je de taart aansnijdt. Prachtig! En niet alleen een lust voor het oog!

 

 

Ingrediënten:

293 gram Red velvet cake mix (te vinden bij je supermarkt in de buurt)
2 eieren
65 ml neutrale plantaardige olie
130 ml water
400 gram roomkaas
330 ml slagroom
2 theelepels vanille extract
7 eetlepels kristalsuiker
1 pakje klop fix
Wat grof geraspte witte chocolade
Wat frambozen ter decoratie

 

Zo maak je de red velvet taart


1. Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrische oven). Doe de red velvet cake mix in een kom met het water, de olie en de eieren. Mix in 6-8 minuten tot een luchtig beslag.

 

2. Schep het beslag in een ingevette bakvorm en bak gaar in zo’n 30-35 minuten. De taart is gaar als er een prikker schoon uit komt. Laat de taart afkoelen.

3. Maak de glazuur. Roer de roomkaas los met een mixer. Doe hierbij de suiker, vanille extract, klop fix en de slagroom. Mix tot je een stevig glazuur hebt dat in toefjes overeind blijft staan.

 

4. Vul de taart met een deel van de glazuur. Ik vulde de onderste taart helft met zoveel glazuur aan de dikte van de onderste taarthelft. Leg hier de bovenste taarthelft op. De rest van de glazuur gebruikte ik om de taart verder dicht te smeren. Toen ik dit aan het doen was kon ik alleen maar denken aan hoe lekker deze red velvet taart zou gaan zijn!

 

5. Garneer met wat frambozen en rasp vlak voor het serveren nog wat witte chocolade over het stuk afgesneden taart. Een top combi!

 

Lees verder

KeukenBay Recept: Italiaanse Panna cotta

KeukenBay Recept: Italiaanse Panna cotta

Koningsdag tompouce!

Koningsdag tompouce!

Chocolade cupcakes met frambozen

Chocolade cupcakes met frambozen