Ga naar de hoofdinhoud

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagentje is momenteel leeg.
Boven de €20.- Gratis verzending in héél Nederland en België

Sinterklaastaart met pepernotencrème

Sinterklaastaart met pepernotencrème

Op naar een heerlijke avondje met een op en top Sinterklaastaart, natuurlijk gevuld met pepernotencrème en chocovulling.

 

Bereiden: 45 min.      Baktijd: 50 min.      Niveau: Eenvoudig      Aantal: 12

Bakgerei

  • Bakpapier
  • Springvorm Ø 24 cm
  • Beslagkom
  • Mixer met gardes

Ingrediënten

Sinterklaastaart met pepernotencrème

  • 3 eieren
  • 1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco
  • 200 ml slagroom
  • 1 el speculaaskruiden
  • 100 g boter (zacht)
  • 125 ml melk
  • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
  • 50 g kruidnootjes
  • 6-8 el chocoladepasta
  • 3 handjes kruidnootjes (grof gehakt)
  • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Sinterklaassnoep

 

Bereiding van de sinterklaastaart met pepernotencrème?

Voorbereiden

Stap 1

Verwarm de oven voor. Plaats het rooster onderin de oven.

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

 

Stap 2

Vet de rand van de springvorm in en plaats een stuk bakpapier op de bodem.

 

Taart beslag maken

Stap 3

    • 3 eieren
    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco
    • 200 ml slagroom
    • 1 el speculaaskruiden

Doe de Wolken mix in een beslagkom en voeg de eieren, slagroom en speculaaskruiden toe. Laat het zakje cacaomix achterwege. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

 

Stap 4

Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Bak de speculaastaart in 50-55 minuten gaar. Laat de sinterklaastaart zonder de springvormrand afkoelen op een rooster.

 

Pepernotencrème maken

Stap 5

  • 100 g boter (zacht)
  • 125 ml melk
  • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuig en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe.

 

Stap 6

Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

 

Stap 7

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème

 

Stap 8

  • 50 g kruidnootjes

Hak 50 gram pepernoten fijn en spatel deze door de botercrème. Zet de pepernotencrème in de koelkast totdat je ‘m gaat gebruiken.

 

Sinterklaastaart decoreren

Stap 9

Als de sinterklaastaart is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen snijden. Snijd hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.

 

Stap 10

  • 6-8 el chocoladepasta
  • 3 handjes kruidnootjes (grof gehakt)

Besmeer de onderste taartlaag met chocoladepasta. Hak ongeveer 2 handjes kruidnoten grof en verdeel deze over de laag pasta. Leg dan de volgende taartlaag erop.

 

Stap 11

Bestrijk deze taart met een flinke schep kruidnotenbotercrème en strooi hier ook weer gehakte kruidnoten overheen. Leg de laatste cakelaag erop.

 

Stap 12

Maak er nu een echte sinterklaastaart van. Bestrijk de hele Sinterklaastaart met de kruidnotenbotercrème en laat de sinterklaastaart iets opstijven in de koelkast.

 

Stap 13

  • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Sinterklaassnoep

Verwarm als laatste het choco glazuur (kijk op de verpakking) en schenk de glazuur over de taart, zodat je van die ‘drips’ krijgt. Versier daarna de Sinterklaastaart met sinterklaassnoep.

 

Lees verder

KeukenBay recept | Spekkoek

KeukenBay recept | Spekkoek

Groente en fruit: Wel of niet in de koelkast

Groente en fruit: Wel of niet in de koelkast