Ga naar de hoofdinhoud

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagentje is momenteel leeg.
Boven de €20.- Gratis verzending in héél Nederland en België

Lekker voor de kerst: Hertenbiefstuk met portsaus!

Lekker voor de kerst: Hertenbiefstuk met portsaus!

Bereidingstijd: 60 min.         Aantal personen: 4        Score: ⭐⭐⭐

Serveer dit luxe stukje wild met een volle rode portsaus en sjalotten eens met stoofperen en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner

Ingrediënten

  • 4 stukken hertenbiefstuk (op kamertemperatuur.)
  • snuf peper en zout
  • snuf tijm
  • 150 ml port
  • 150 ml vleesbouillon of wildfond
  • 28 gr ontbijtkoek (1 plak)
  • 2 eetlepels boter
  • 2 sjalotten
  • 4 Stoofperen
  • Haricots verts

Bereiding

Maak eerst de portsaus. Hak de sjalotten grof, bak 5 minuutjes in een pan met 1 eetlepel boter en voeg een snufje tijm toe. Meng de port en bouillon in een maatbeker of glas en voeg toe aan de sjalotten. Kruimel de ontbijtkoek erbij en roer goed door tot deze is opgelost. Laat de portsaus 15 a 20 minuutjes pruttelen tot deze wat is ingedikt.

 

Dep de hertenbiefstuk droog. Verhit een andere koekenpan op het vuur en smelt daar 1 eetlepel boter in. Leg de biefstuk hierin en schrooi alle zijdes dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done (afhankelijk van de dikte). Haal hem uit de pan en wikkel in een stukje aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Zorg er wel voor dat het biefstuk nu een klein beetje lucht krijgt! Strooi nu pas peper en zout over de biefstuk.(Als je dit voor het bakken doet trekt het vocht uit het vlees en de peper verbrand in de pan.

Serveer de hertenbiefstuk op een bord met de portsaus en leg er een stoofpeer en bijvoorbeeld haricots verts bij. Ook lekker met aardappelpuree of frieten.

Tip: in plaats van port kun je ook rode wijn gebruiken in de saus.

Lees verder

KeukenBay Recept | Ceviche van makreel, mango en rode biet

KeukenBay Recept | Ceviche van makreel, mango en rode biet

KeukenBay recept | Spekkoek

KeukenBay recept | Spekkoek

Kerst dessert: Chocolade & Sinaasappel cakerol

Kerst dessert: Chocolade & Sinaasappel cakerol