Ga naar de hoofdinhoud

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagentje is momenteel leeg.
Boven de €20.- Gratis verzending in héél Nederland en België

KeukenBay recept | Spekkoek

KeukenBay recept | Spekkoek

Bereidingstijd: 120 min.         Aantal personen: 12        Score: ⭐⭐⭐⭐

 

Ingrediënten

470 gram zachte roomboter
9 eieren 
230 gram witte basterd suiker
115 gram bloem

Mespunt zout 
2 zakjes vanille suiker
3 eetlepels kaneel

2 theelepels vanille extract
4 theelepels anijspoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels kruidnagelpoeder
2 theelepels nootmuskaat

2 theelepels kardemompoeder
2 theelepels Pandan

 

Bereidingswijze

Stap 1: Bekleed een bakvorm van 18 cm met bakpapier en vet de randen in met boter.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius.

Stap 3: Scheidt de eieren.

Stap 4: Klop de boter, witte basterd suiker en de vanille suiker romig, (zeker wel 5 min kloppen) klop daarna één voor één de eidooiers door het beslag.

Stap 5: Voeg vervolgens de gezeefde bloem met een mespuntje zout toe aan het botermengsel klop dit langzaam tot een glad beslag.

Stap 6:  Klop de eiwitten goed stijf,. Wanneer er hoge pieken ontstaan is het eiwit schuim klaar.

Stap 7: Spatel voorzichtig het botermengsel bij de eiwitten.

Stap 8: Verdeel het beslag over drie delen, in het eerste deel doe je alle specerijen in het tweede deel de vanille en in het laatste deel de pandan. Meng alles zorgvuldig.

Stap 9: Schep 3 eetlepels bruin beslag in de bakvorm en verdeel het over de bodem. Zet de bakvorm ongeveer 15 cm onder de grill en laat het eerste laagje 4 minuten garen in de oven. Wanneer er kleine luchtbellen ontstaan kun je die voorzichtig doorprikken voordat je de nieuwe lagen er opgiet.

Stap 10: Neem de bakvorm uit de oven en schep er nu 3 eetlepels witte beslag over en verdeel het mooi en zet het weer terug in de oven voor 4 minuten.

Herhaal stap 9 en 10 tot dat het beslag op is. Het mooiste is om te eindige met een bruine laag. Wanneer je bezig bent met de laatste laag en hij is afgebakken kun je de spekkoek 10 minuten in de oven laten staan zodat hij even kan rusten.

Stap 12: Haal na 10 minuten de spekkoek uit de oven en laat het één uur afkoelen in de vorm.

Lees verder

Koningsdag tompouce!

Koningsdag tompouce!

Zelfgemaakte Limoncello

KeukenBay Recept | Limoncello Di KeukenBay