Ga naar de hoofdinhoud

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagentje is momenteel leeg.
Boven de €20.- Gratis verzending in héél Nederland en België

KeukenBay Recept | Limoncello Di KeukenBay

Zelfgemaakte Limoncello

Limoncello is één van de beroemdste Italiaanse likeuren. Limocello wordt vaak gedronken na het avondeten onder het genot van een espresso. Limoncello kan je vaak bij een slijterij kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! Bij KeukenBay hebben wij vaker zelf Limocello gemaakt en hier hebben wij ons beste recept:

 

Benodigdheden:

1 liter alcohol

15 Citroenen

1 liter water

750 gram suiker

1 Weckpot

 

  • Was de citroenen goed af.
  • Schil vervolgens de citroenen, let daarbij op dat je niet teveel van het witte vel meeneemt. Dit maakt de Limoncello bitterder.
  • Schenk de alcohol in de weckpot en doe daar alle citroenschillen bij van de citroenen. Doe de weckpot dicht en laat bewaar het voor 18 dagen in een koele donkere plek.
  • Breng een pannetje met 1 liter water aan de kook met daarbij de 750 gram suiker en blijf daarin roeren tot het kookt. Wanneer alle suiker is opgelost haal je het pannetje van het vuur en laat je het afkoelen.
  • Schenk het afgekoelde suiker in de weckpot bij de citroenschillen en alcohol.
  • Zeef de Limoncello.
  • Vul vervolgens gesteriliseerde flessen met de Limoncello en laat deze nog 2 weken staan.
  • Nu is je Limocello klaar en kan je hem in de vriezer laten koelen. Serveer de Limocello ijskoud, want dan is die het lekkerst!

Lees verder

Koningsdag tompouce!

Koningsdag tompouce!

KeukenBay recept | Spekkoek

KeukenBay recept | Spekkoek

Koningsdag tompouce!

Koningsdag tompouce!