Ga naar de hoofdinhoud

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagentje is momenteel leeg.
Boven de €20.- Gratis verzending in héél Nederland en België

KeukenBay Recept: Italiaanse Panna cotta

KeukenBay Recept: Italiaanse Panna cotta

Bereidingstijd: 60 min.         Aantal personen: 4        Score: ⭐⭐⭐⭐

 

Italiaanse panna cotta met witte chocolade, Bastogne kruimels en aardbeien coulis!

 

Ingrediënten

  • Bastogne
  • 100 gr witte chocolade
  • Aardbei coulis
  • 3 gelatine blaadjes
  • 30 gr suiker
  • 125 ml slagroom
  • Sinaasappel rasp
  • Kaneel stokje
  • 50 gr boter

 

Bereiding:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de slagroom, en de suiker aan de kook. Doe hier een kaneelstokje in en wat sinaasappelrasp.
  • Knijp de gelatine uit en los op in de slagroom.
  • Giet de room in de timbaaltjes en laat circa 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Voor de witte chocolade schotsen verwarm je de witte chocolade au be marie. Maak vervolgens strepen over elkaar heen op een bakpapiertje en zet koud weg.
  • Smelt de boter en maal de Bastogne (bewaar een beetje gemalen Bastogne apart voor garnering). Voeg de boter en Bastogne bij elkaar en verdeel dat als bodem in de kopjes,  spuit daar nog een beetje rood fruit coulis op. zet de kopjes weg in de koelkast.
  • Als de panna cotta warm is mag het over de gekoelde Bastogne bodem. Zet vervolgens koud weg.
  • Voor het meegeven spuit je de coulis erover, de witte chocolade schotsen en wat Bastogne kruimels.

 

Lees verder

KeukenBay Recept | Ceviche van makreel, mango en rode biet

KeukenBay Recept | Ceviche van makreel, mango en rode biet

KeukenBay recept | Spekkoek

KeukenBay recept | Spekkoek

Valentijnstaart

Valentijnstaart