Ga naar de hoofdinhoud

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagentje is momenteel leeg.
Boven de €20.- Gratis verzending in héél Nederland en België

KeukenBay Recept | Ceviche van makreel, mango en rode biet

KeukenBay Recept | Ceviche van makreel, mango en rode biet

Bereidingstijd 30 min.          Aantal personen: 4          Score:   ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

 

Zoek je nog een voorgerecht voor de kerst? Dan heb ik hier voor jou een heerlijk luxe voorgerecht waarmee je flink kan uitpakken! Dit recept is super gezond en erg lekker! Er zitten veel verschillende ingrediënten in dit gerecht verstopt die zorgen voor nieuwe unieke wisselende smaakcombinaties! De ceviche van makreel lijkt misschien lastig om te maken, maar dat is het niet!

 

Benodigdheden:

- 4 makrelen

- 1 Citroen

- 1 sinaasappel

- 250 gr bramen

- bosje radijs

- 100 gr rucola

- 1 rode biet

- 1 mango

- 1 komkommer

- 1 zakje bieslook

- 50 ml sojasaus

- 1 eetlepel gembersiroop

- 1 rode peper

- 1 advocado

 

 

Snijd 1 schijfjes in het midden van de citroen af en bewaar deze (Dit heb je nodig voor de opmaak van het bord). Knijp de citroen en de sinaasappel uit in een schaal en leg daar de makrelen in. Haal na 10 minuten de garen makrelen eruit en bewaar deze koel. Snij vervolgens de helft af van de mango en de biet, snij daarvan kleine blokjes van 1 x 1 cm en bewaar deze. De andere helft van de mango en de biet doe je in de blender en pureer je goed, doe daar een paar blaadjes rucola bij.

Snij de komkommer flinterdun in langerepen, snij de bieslook julienne en snij de radijsjes ook flinterdun in schijfjes. Leg de komkommer 10 minuten in een sausje van sojasaus, azijn gembersiroop en rode pepers.

Snijd de advocado in lange repen en strooi daar een beetje peper en zout overheen.

Doe de mango-biet puree in een spuitzak en decoreer het bord. Leg de makreel op het bord en verdeel vervolgens de andere ingrediënten netjes op het bord.

 

Lees verder

Kerst dessert: Chocolade & Sinaasappel cakerol

Kerst dessert: Chocolade & Sinaasappel cakerol

KeukenBay recept | Spekkoek

KeukenBay recept | Spekkoek

Lekker voor de kerst: Hertenbiefstuk met portsaus!

Lekker voor de kerst: Hertenbiefstuk met portsaus!