Ga naar de hoofdinhoud

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagentje is momenteel leeg.
Boven de €20.- Gratis verzending in héél Nederland en België

Chocolade cupcakes met frambozen

Chocolade cupcakes met frambozen
Bereidingstijd 30 min.          Aantal personen: 20         Score:   ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
 
  • 225 g boter
  • 225 g suiker
  • 4 eieren
  • 225 g bloem
  • 4 theelepels cacao vermengd met 4 theelepels warm water
  • Bakje farmbozen
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • voor het glazuur
  • 100 g boter
  • 200 g pure chocolade

Extra benodigdheden

20 papieren bakvormpjes, muffinbakvorm, keukenmachine of mixer

 

Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Stap 2:Verdeel 20 papieren vormpjes over de uitsparingen in de muffinbakvorm.

Stap 3: Klop alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine in ongeveer 1 minuut tot een glad beslag.

Stap 4: Schep het beslag met een lepel in de papieren bakvormpjes. Vul ze voor twee-derde (of minder, dan blijven de cakejes plat van boven en blijft de glazuurlaag er bovenop liggen) en bak de cakejes 12 tot 15 minuten. Houd ze goed in de gaten.

Stap 5: Kijk of de cakejes goed gerezen zijn en neem ze uit de oven. Laat ze een paar minuten afkoelen, neem de vormpjes uit de muffinbakvorm en laat ze op een taartrooster verder afkoelen.

Stap 6: Maak het glazuur als de cakejes zijn afgekoeld. Doe de boter, de chocolade en 4 theelepels water in een kom en laat ze samen au bain-marie of in de magnetron smelten.

Stap 7: Roer het mengsel tot een glad en glanzend glazuur. Laat het een paar minuten staan om dikker te worden. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de cakejes en verdeel daar de frambozen overheen.

Stap 8: Garneer de cakejes en laat het glazuur opstijven. Nu zijn de cakejes klaar om te serveren.

Lees verder

Valentijnstaart

Valentijnstaart

KeukenBay recept | Spekkoek

KeukenBay recept | Spekkoek

Zelfgemaakte Limoncello

KeukenBay Recept | Limoncello Di KeukenBay